Goč- skriveni šumski biser, planina sakrivena između Kraljeva i Vrnjačke Banje. Do njega se može stići iz više putnih pravaca koji su dobro obeleženi. Kažu da postoje ,,dva Goča“, Kraljevački i Banjski, ustvari to su dve zasebne celine Goča koje treba posetiti obavezno i koje se međusobno dosta razlikuju, kako po nadmorskoj visini, tako i po klimi, šumama, spoljašnjoj temperaturi, izvorima i potocima….

Gočom dominiraju dva vrha koja su vidljiva sa dosta mesta, a to su Crni Vrh (1543mnv) i Ljukten (1216mnv).
Planinarskih staza ima dosta, delimično su obeležene ali je uočljivo da planina manjka sa posetiocima. Šume su guste, teren je dosta strm pa šetnja po Goču i nije baš naivna i ne preporučuje se šetnja bez pratnje više osoba. Ako boravite više dana najbolje je da informacije uzmete kod hotela Piramida, a ljubazni domaćini predlžiće nekog i od vodiča.

Pored nepreglednih listopadnih i četinarskih šuma preporučujem i obilazak slabo obeleženog vidikovca na Vodičkom brdu (1121mnv). Do njega se stiže dobrim asfaltnim putem koji vodi od Goča ka Mitrovom Polju, na samo par kiometara sa desne strane puta odvaja se makadamski put, koji se nakon nekih 50- tak metara račva i ide se desnim putem sve do repetitora (releja). Ima ih ukupno tri, prolazeći pored njih pruža se predivan pogled na okolinu. Kako bi ugođaj bio lepši potrebno je da prođete sva tri releja i nastavite blago penjanje ka Vodičkom Brdu, nakon nekih 300 metara blagog uspona, sledi blaga nizbrdica sa pogledom ka ski terenima na Goču. Ubrzo se stize do ogromne livade sa samo jednim sedećim mestom i odatle se pruža predivan pogled na Kraljevo, Vrnjačku Banju, Željin, Ljukten, Kopaonik, Gledićke planine…