NAŠ  TIM

Upoznajte se sa članovima našeg tima, oni su vodiči Vaših avantura, organizatori, sportisti, alpinisti, veoma iskusni profesionalci…

 NENAD KRSTIĆ

Avanturista i osnivač tima za Skitanje

Osnivač i predsednik udruženja ljubitelja prirode, vođa tima za Skitanje po Srbiji. U turizmu je prisutan od 1998. godine, kada je radio u Turističkoj Agenciji ,,Balkanik’’ iz Valjeva, kao rekreator-animator i vodič u dečijem turizmu.

U periodu od 2000.-2010. godine radio je kao organizator sportsko-rekreativnih sadržaja Vojne Ustanove ,,Tara’’. Trenutno obavlja poslove državnog službenika u svojoj struci. Opčinjen prirodom i zdravim životom od malih nogu, opredelio ga je da se usavršava na Fakultetu za fizičko vaspitanje. Stečeno znanje primenio je na planini Tari radeći u sprezi čoveka i prirode, kao organizator sportske rekreacije i animacije u hotelima VU ,,Tara’’. U svojoj dugogodišnjoj karijeri na planinama po Srbiji uspešno je organizovao hiljade pešačkih tura i izleta, sportskih susreta i večernjih animacija za sve uzrasne kategorije. Promena posla nije ga sprečila da se dalje usavršava i upoznaje nove prirodene predele u Srbiji. Želja da stečeno znanje podeli sa drugima i popularizacija prirode u Srbiji opredelila ga je da osnuje ovo udruženje sa ciljem da se ,,urbani” čovek približi prirodi i nauči kako da se na isparavan način iskoriste blagodeti prirodnog bogatstva Srbije.

 

 BOJANA KRSTIĆ

Diplomirani ekonomista turizma

Strastveni obožavatelj prirode, osoba koju krase organizacione sposobnosti. Jedan od osnivača udruženja Skitanje. Iskustvo stečeno u radu na recepciji hotela ,,Omorika’’ na Tari, hotelu ,,Divcibare’’ i hotelu ,,Grand’’ u Valjevu podstakla ju je da svoje znanje i veštine upotrebi za aktivnosti vezane za Skitanje. Putujući po turističkim mestima po Srbiji, poznavanje turističkih objekata, turističke ponude samih hotelijera, turističkih organizacija i drugih turističkih radnika, predstavlja osobu  u koju se može imati poverenje u formiranju turističkih aranžmana udruženja Skitanje.

 

 

 DRAGAN JAĆIMOVIĆ

Expedition leader

Osnivač i predsednik planinarskog kluba Extreme Summit Team. Dragan je 26. maja 2000. godine postao prvi čovek iz Srbije  koji je popeo najviši vrh na svetu Mt. Everest (8848m). Tokom postmonsun sezone 1998 godine popeo je Cho-Oyu (8201m), a tokom zimske sezone 1999 popeo je Ama Dablam (6854m). Tokom uspešne vodičke karijere 7 puta je popeo najviši vrh Južne Amerike – Aconcagua.

Kao vođa ekspedicije uspeo je da postavi nove rekorde u masovnim 100% usponima. Krajem Jula 2004. godine 34 planinara pod Draganovim vođstvom uspešno je osvojilo Mt.Elbrus (5642m). Tada je postavljen rekord kao najmasovniji uspon na Elbrus. Nakon toga, februara 2008. godine svih 22 članova ekspedicije izveo je na  Aconcagua (6962m).U dosadašnjoj karijeri više puta predvodio je uspešne ekspedicije na Mt.Everest (8848m), Manaslu (8163m) ,Cho Oyu (8201m), Ama Dablam (6854m), Lobuche East (6119m),Island Peak (6189m) i Aconcagua (6962m).

Do sada je izveo preko 250 planinara iz regiona na najviše svetske vrhove.Takodje, u njegovim ekspedicijama prva žena iz Srbije,prvi planinar iz BiH i prvi Makedonac koji se vratio živ kući su popeli Mt.Everest (8848m).Draganov najveći kvalitet je činjenica da su se svi članovi njegovih ekspedicija živi i zdravi vratili kući.

Zajedno sa svojim članovima tima uvek je spreman da krene u Skitnju.

 SRETEN BILJIĆ

Vođa tima za aktivnosti na vodi

Višestruki državni prvak i dugogodišnji reprezentativac Srbije u kajaku na divljim vodama. Osvajač mnogobrojnih medalja na takmičenjima kako u Srbiji tako i u regionu.

Ucesnik 10 Svetskih prvenstava, 12 Svetskih kupova i osam Evropskih prvenstava. Kajakom se bavi od 2000 godine.

Strastevni zaljubljenik u vodu, siguran i samouveren vođa. Krasi ga dobro poznavanje gotovo svih reka i jezera u Srbiji. Svojim iskustvom i znanjem predstavlja pouzdanog partnera za skitanje po vodama Srbije.

 MILAN RADOSAVLJEVIĆ

Logistička podrška udruženja Skitanje

Jedan od osnivača udruženja Skitanje. U našem timu predstvlja osobu bez koje se naš rad ne može zamisliti. Svojim vrsnim poznavanjem računara, programskih paketa, telekomunikacionih uređaja i njihove primene u prirodi predstavlja nezaobilaznu kariku u našem timu. Zaljubljenik u prirodu od malih nogu. Ljubav prema prirodi odvela ga je u orijentiring vode, gde se jedno vreme takmičio, a kasnije aktivno učestvovao u izradi orijentiring karti. U slobodno vreme bavi se izradom i markiranjem planinarskih karti i uopšte kartografskim obeležavanjem određenih prirodnih regija. Njegovo prisustvo timu daje sigurnost i bezbednost na svim lokalitetima na kojima udruženje Skitanje boravi.

 

 TIJANA SAVKOVIĆ

Rekreator – Animator

Pravo osveženje za naše udruženje. Dugogodišnje iskustvo u radu sa najmlađima poboljšalo je kvalitet našeg udruženja, jer ona predstavlja osobu koja je apsolutni ,,magnet’’ za najmlađe. Radi po posebnom programu kako bi animirala i rekreirala mlađi školski uzrast. Izuzetan poznavalac srpskih planina i hotela. Svoje znanje godinama prenosi na decu. Uz nju deca uče o prirodi, biljkama, životinjama, običajima kraja koji se obilazi. A uveče je neprikosnovena prilikom organizovanja zajedničkih druženja dece i odraslih. Uvek nasmejana i spremna za igru i ples uveseljava naše udruženje.

 

 IRENA STAMENIĆ

Stručni saradnik za biljne i životinjske vrste

Izuzetan motivator i poznavalac prirode, iza sebe ima dosta pređenih kilometara po planinama Srbije, regiona i Evrope. Od malih nogu zaljubljenik u avanturu, istaraživanja i sklapanje prijateljstava. Njeno prisustvo u udruženju deluje motivicaiono. Izuzetan poznavalac biljnih i životinjskih vrsta, tako da se uz nju može naučiti dosta o prirodnim dragocenostima i lekovitom bilju.

 

 VIOLETA I MILAN MIŠKOVIĆ

Diplomirani pravnici i zaljubljenici u prirodu

Porodica zvana ,,priroda’’, predstavljaju istinske ljubitelje prirode i druženja. Obožavaju upoznavanje sa novim prirodnim lepotama, sa različitim ljudima. Iza sebe imaju osvojene gotovo sve planinske vrhove u Srbiji. Obišli su  planinske vrhove i turistička mesta u regionu i Evropi. Iza njih je ostao osvojen Durmitor, Prokletije, Rila, Olimp, Triglav, vrhovi u Italiji, Slovačkoj, Češkoj itd…Njihovo iskustvo i prisustvo u udruženju daju nam sigurnost i snagu, kao i volju da se Skita što više.

Uz njihove priče, avanture i dogodovštine vreme brzo prolazi, dosta se nauči i deluju motivaciono na celu grupu.


 

 SMILJANA I ŽELJKO TRUDIĆ

Doktor medicine i Master Ekonomista

Svoju naklonost ka prirodi Turudići su želeli da poklone i udruženju. Predstavljaju jednu bitnu kariku u našem poslovanju. Smiljana je naš dudgogodišnji verni pratlac i zadužena je za zdrastveno stanje naših ,,skituljaka’’. Željko, pored ljubavi ka prirodi ima i veliku ljubav ka ekonomiji. Njegova glavna uloga, pored druženja sa nama je i praćenje i vođenje poslovanja našeg udruženja. Iza sebe porodica Turudić ima osvojene mnogobrojne planinske vrhove u Srbiji i region. Odlični su poznavaoci turističkih destinacija u Srbiji i inostranstvu.